
گوشت کشتشده در آزمایشگاه، در حال تبدیل شدن به واقعیت است
تاریخ : ۲۴ فروردین ۱۴۰۰
تعداد بازدید : ۹۶۳
نسخه چاپیمحققان استرالیایی معتقداند که رویای گوشت کشت شده در آزمایشگاه در حال تحقق است. با توسعه این فناوری میتوان کمک زیادی به جلوگیری از تغییر اقلیم کرد و از انتشار گازهای گلخانهای در دامداریها جلوگیری نمود.
یک متخصص غذا و بهداشت دانشگاه نیوساوثولز می گوید ایده سفارش گوشت کشتشده در آزمایشگاه، در حال تبدیل شدن به واقعیت است.
آینده کشاورزی سلولی فقط به گوشت کشت شده محدود نمی شود، بلکه به تولید پایدار مواد برای غذاهای دریایی یا حتی لبنیات نیز کشیده خواهد شد.
هنگامی که یک تیم تحقیقاتی از هلند اولین برگر تولید شده از سلولهای حیوانی را ارائه داد، آنها مسابقه بزرگ بعدی را در علم و صنایع غذایی آغاز کردند. گرچه ایده پرورش گوشت در ظرف پتری در آن زمان کمی دور از ذهن به نظر میرسید، کاری که هزینه آن در حدود 400000 دلار بود.
چالش بعدی در این حوزه این است که چگونه می توان تولید گوشتهای کشت شده را از نظر تجاری مقرون به صرفه کرد؟
با سرعت بالا و میلیون ها دلار هزینه، صنعت کشاورزی نوظهور در حال تلاش برای پاسخگویی به تقاضاهای روزافزون در سیستم های غذایی جهانی است. پروفسور یوهانس لو کوتر، متخصص غذا و بهداشت، از دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه نیو ساوثولز، می گوید غذاهایی که از کشت سلول تولید می شوند همان ارزش غذایی را دارند که از حیوانات ذبح شده تولید می شود. کشاورزی سلولی یک زمینه رو به رشد است که در حال تلاش برای تولید مواد غذایی است. این حوزه با همافزایی صنایعی نظیر کشاورزی، زیستشناسی، پزشکی و مهندسی به دنبال تولید بافتهای خوراکی از سلول است. این فناوری به ما امکان می دهد گوشت واقعی تولید کنیم، بدون اینکه حیوانی را پرورش داده و بعد آن را ذبح کنیم.»
این فرایند شامل گرفتن سلول از یک حیوان زنده است. سپس این سلولها در شرایط آزمایشگاهی در محیطی مناسب قرار داده میشود تا رشد کنند و در نهایت به گونهای پرورش مییابند که ویژگی های تغذیه ای، ظاهر ، بافت و از همه مهمتر طعم گوشت واقعی داشته باشند.
راه حل های بدون حیوانات
پروفسور لو کوتر می گوید مصرف کنندگان علاوه بر گوشت، با استفاده از چنین فناوری میتوانند پنیر و ماست تولید آزمایشگاهی نیز داشته باشند.
پرورش حیوانات حدود 14 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای را تشکیل می دهد و صنعت دام از بزرگترین عوامل از بین رفتن تنوع زیستی است. در برخی کشورها ، تخمین زده می شود که 25 درصد از منابع آب شیرین برای تولید دام استفاده می شود.
منبع : https://newsroom.unsw.edu.au/news/science-tech/tonight-ill-be-having-cultivated-meat-side-salad

آغاز فراخوان ششم برنامه نوپاهای فناوریهای همگرا با هدف حمایت از طرحهای... ۱۴۰۱/۰۳/۰۵

طراحی نانوذرات زیستی برای مقابله با آلزایمر ۱۴۰۱/۰۳/۰۲

ساخت قطعهای با الهام از مغز برای انجام محاسبات کامپیوتری ۱۴۰۱/۰۳/۰۲

حافظه نورومورفیک نورونها و سیناپسها را شبیه سازی میکند ۱۴۰۱/۰۳/۰۲

پیشنهاد دو طرح برای ساخت نانورباتهای مبتنی بر DNA ۱۴۰۱/۰۳/۰۳

تولید مژک های مصنوعی به منظور توسعه آزمایشگاه روی تراشه ۱۴۰۱/۰۳/۰۴