
ترکیب نانوحسگر و هوش مصنوعی برای رصد وضعیت عملکرد راننده
تاریخ : ۰۲ اسفند ۱۳۹۹
تعداد بازدید : ۱۲۳
نسخه چاپیمحققان دانشگاه سوری با ترکیب نوعی نانوحسگر و هوش مصنوعی، ابزاری ساختند که میتواند عملکرد راننده را بررسی کند.
کره زمین با چالش پسماندهای پلاستیکی روبرو است، یکی از روشهای حل این چالش، استفاده مجدد از این پلاستیکها است. محققان از این پلاستیکها نوعی نانوحسگر ساختند. در مقالهای که محققان در نشریه Nano Energy منتشر کردهاند، مهندسان دانشگاه سوری نشان دادند که چگونه آنها از لیوانهای پلاستیکی بازیافتی و ضایعات پیله ابریشم برای تولید حسگر خودکار نرم و دوستدار پوست استفاده کردند، حسگرهایی که میتواند برای سنجش فعالیتهای انسانی استفاده شود.
این گروه تحقیقاتی در گام بعد، این حسگرها را با هوش مصنوعی ترکیب کردند ودر خودروها به کار گرفتهشوند. نتایج نشان داد که ترکیب این دو فناوری میتوانند روندهای بالقوه خطرناک رانندگی، از جمله زمان واکنش ترمز را رصد کند و اطلاعات مهمی در اختیار دانشمندان قرار دهد. حسگرهای بسیار انعطافپذیر و زیستسازگار می توانند به عنوان یک وسیله پوشیدنی روی لباس استفاده شوند یا در پارچه روکش فرمان، بوق، دسته دنده و پدال ترمز قرار گیرند.
این حسگرها در تستها، بازخورد زمان واقعی عملکردهای راننده را ارائه میدهند که به سیستم هوش مصنوعی اجازه میدهد تا عملکرد راننده را ارزیابی کند.
دکتر باسکار دودم، نویسنده اصلی این تحقیق و پژوهشگر موسسه فناوری پیشرفته دانشگاه سوری، میگوید: «همه ما از اینکه چگونه هوش مصنوعی بر الکترونیک مصرفی آینده تأثیر میگذارد، هیجان زده هستیم، اما این فناوریهای نوین نیز باید با محیطزیست ما سازگار باشد. فناوری حسگر هوشمند مبتنی بر ابریشم بازیافتی که ما توسعه دادهایم چنین ویژگیهایی داشته و انتظار می رود با حمایت صنعت به زودی آن را به بازار عرضه کنیم.»
پروفسور راوی سیلوا، مدیر ATI و نویسنده این مقاله میگوید: «در حالی که در این پروژه ما حسگرهای خود را برای نظارت بر رفتار راننده آزمایش کردیم، اما معتقدیم که استفاده ایدهآل از فناوری حسگر هوشمند خودکار در خودروهای بدون راننده آینده و سایر بخشهای Industry 4.0 خواهد بود. این پروژه پیشرفته و سازگار با محیط زیست، با همکاری بین المللی انجام شده تا راهحلهایی را برای مشکلات دنیای واقعی که جامعه با آن روبرو است، ارائه دهد.»
منبع : https://phys.org/news/2021-02-energy-harvest-technology-roads-safer.html

گرنتی برای رفع چند چالش مهم در حوزه محاسبات کوانتومی ۱۳۹۹/۱۲/۱۱

تقلید از طبیعت برای ساخت سامانه انتقال سیگنال زیستی مصنوعی ۱۳۹۹/۱۲/۱۲

ترکیب نانوذرات و ویراستار ژن، برای کاهش چربی خون ۱۳۹۹/۱۲/۱۲

تولید انبوه حسگرهای پوشیدنی پزشکی با چاپ جوهرافشان ۱۳۹۹/۱۲/۱۳

ویروسهای مهندسی شده بر علیه باکتریهای مقاوم در برابر آنتیبیوتیک ۱۳۹۹/۱۲/۱۳

کنسرسیوم بینالمللی برای توسعه ابزارهای نقشهبرداری از مغز ۱۳۹۹/۱۲/۱۴