
چاپ توالی DNA کرونا برای کمک به ساخت واکسن ضد ویروس کرونا
تاریخ : ۰۱ اسفند ۱۳۹۸
تعداد بازدید : ۲۹۴۲
نسخه چاپیبا توالی یابی کامل ویروس کرونا و انتشار اطلاعات مربوط به این توالی یابی، گام تازهای در مسیر ساخت واکسن ضدکرونا برداشته شد.
پژوهشگران با هزینه بسیار کمتر از گذشته، توالی ژنوم ویروس کرونا را در آزمایشگاه باز تولید کرده و از آن برای طراحی واکسن و مطالعات دیگر استفاده میکنند. پیشرفت در فناوریهای ژنتیکی به متخصصان بهداشت عمومی کمک میکند که بهطور آسانتر، سریعتر و ارزانتر نحوه شیوع ویروس کرونا جدید را درک کنند. زمان برای مردمی که در خط مقدم این شیوع قرار دارند، بسیار حیاتی است؛ چرا که ویروس کووید ۱۹ تاکنون بیش از ۶۰ هزار نفر را بیمار کرده و جان حداقل ۱۳۰۰ نفر را گرفته است.
تنها دو هفته پس از اینکه مقامات بهداشتی چین، انتشار ویروس را به سازمان جهانی بهداشت اعلام کردند، دانشمندان ویروس را جدا کرده و توالی کامل ماده ژنتیکی آن را مشخص کردند. به محض انتشار توالی ویروس، شرکتهای بیوتکنولوژی شروع به تولید نسخههای مصنوعی از ویروس کردند که میتواند در پژوهشهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این مراحل سریعتر از گذشته انجام شد. در جریان شیوع سارس در سال ۲۰۰۲، توالییابی و بازسازی مجدد آن در آزمایشگاه مدت زیادی طول کشید.
از آغاز ماه فوریه، بیش از ۲۰ هزار مورد عفونت جدید تأیید شده است. با اینکه اقداماتی برای توقف شیوع ویروس انجام گرفته، برخی کارشناسان از این موضوع نگران هستند که شیوع قابل کنترل نباشد. سنتز توالیهای ژنتیکی بسیار ارزانتر از دو دهه قبل شده است. در آن زمان، ساخت نسخه از هر نوکلئوتید ۱۰ دلار هزینه داشت اما امروز هزینه این کار کمتر از ۱۰ سنت است. ژنوم ویروس کرونا جدید حدود ۳۰ هزار نوکلئوتید دارد؛ بنابراین کاهش در قیمت سنتز توالی تفاوت زیادی را در تعداد نسخههایی که دانشمندان میتوانند بسازند، ایجاد میکند.
کارشناسان به کمک توالیهای ژنتیکی و نسخههای سنتزی توانستند به سرعت آزمایشهای تشخیصی برای ویروس بسازند. هفته گذشته و حدود یک ماه پس از گزارش ویروس، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری کیتهای آزمایشی خود را به مناطق مختلف جهان فرستاد. این اطلاعات به دانشمندان کمک کرد تا سریعاً ساخت واکسن را برای این بیماری آغاز کنند. در شرکتهای دارویی مختلف انواعی از واکسنها درحال توسعه است. به گفته آنتونی فائوچی، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی، یکی از واکسنهای کاندیدا بهزودی وارد کارآزماییهای بالینی خواهد شد.

آغاز فراخوان ششم برنامه نوپاهای فناوریهای همگرا با هدف حمایت از طرحهای... ۱۴۰۱/۰۳/۰۵

طراحی نانوذرات زیستی برای مقابله با آلزایمر ۱۴۰۱/۰۳/۰۲

ساخت قطعهای با الهام از مغز برای انجام محاسبات کامپیوتری ۱۴۰۱/۰۳/۰۲

حافظه نورومورفیک نورونها و سیناپسها را شبیه سازی میکند ۱۴۰۱/۰۳/۰۲

پیشنهاد دو طرح برای ساخت نانورباتهای مبتنی بر DNA ۱۴۰۱/۰۳/۰۳

تولید مژک های مصنوعی به منظور توسعه آزمایشگاه روی تراشه ۱۴۰۱/۰۳/۰۴