
نانوژنراتوری که از رطوبت هوا برق تولید میکند!
تاریخ : ۳۰ بهمن ۱۳۹۸
تعداد بازدید : ۱۲۵۳
نسخه چاپیمحققان با استفاده از نانوسیمهای پروتئینی، ژنراتوری ساختند که میتواند از رطوبت بسیار کم موجود در هوا، الکتریسیته تولید کند.
محققان دانشگاه ماساچوست موفق به ساخت دستگاه زیستالکترونیکی شدند که میتواند از رطوبت هوا، برق تولید میکند. این دستگاه ابزار مناسبی برای تولید الکتریسیته با روش تجدیدپذیر است.
این دستگاه که Air-gen نامیده میشود، از یک پروتئین طبیعی برای تولید الکتریسیته از رطوبت هوا استفاده میکند.
در این دستگاه از الکترودهای حاوی نانوسیم استفاده میشود و این نانوسیمها از جنس پروتئین هستند. بخار آب موجود در اتمسفر موجب تولید برق در این دستگاه میشود.
جون یاو از محققان این پروژه میگوید: « ما به معنای واقعی کلمه از هوای رقیق، الکتریسیته تولید کردیم.»
این فناوری جدید غیرآلاینده، تجدیدپذیر و کمهزینه بوده و میتواند در مناطقی با رطوبت نسبتا پایین نظیر صحرا، انرژی تولید کند. این فناوری نسبت به روشهای تولید برق از خورشید و باد، مزیت بیشتری دارد چرا که بینیاز از نور خورشید یا وزش باد است و میتواند حتی در فضای داخل منزل نیز عمل کند.
این ژنراتور تولیدکننده برق از هوا، حاوی نانوسیمهای پروتئینی با ضخامت کمتر از ده میکرون هستند. قسمت پایین فیلم روی الکترود قرار دارد و یک الکترود کوچکتر نیز روی سطح نانوسیم قرار دارد.
این فیلم بخار آب را جذب میکند، هدایت الکتریکی و شیمی سطح نانوسیم پروتئینی با حفرههای کوچک میان نانوسیمها در فیلم جفت میشود و شرایط را برای تولید جریان الکتریسیته مهیا میکند.
محققان بر این باور هستند که نسل فعلی دستگاه Air-Gen را میتوان در ابعاد بسیار کوچک تولید کرد و آنها انتظار دارند که این نوآوری به زودی به مرحله تجاریسازی برسد. این گروه تحقیقاتی در حال برنامهریزی برای ایجاد یک پچ کوچک است که میتواند نیروی مورد نیاز ادوات الکترونیک قابل پوشیدن را تامین کند، ادواتی که توانایی رصد علائم حیاتی بدن را دارد.
پژوهشگران این پروژه امیدوارند که این ژنراتور را در تولید تلفنهای همراه به کار ببرند و با این کار تلفنهای همراه از شارژ دورهای بینیاز شوند.

آغاز فراخوان ششم برنامه نوپاهای فناوریهای همگرا با هدف حمایت از طرحهای... ۱۴۰۱/۰۳/۰۵

طراحی نانوذرات زیستی برای مقابله با آلزایمر ۱۴۰۱/۰۳/۰۲

ساخت قطعهای با الهام از مغز برای انجام محاسبات کامپیوتری ۱۴۰۱/۰۳/۰۲

حافظه نورومورفیک نورونها و سیناپسها را شبیه سازی میکند ۱۴۰۱/۰۳/۰۲

پیشنهاد دو طرح برای ساخت نانورباتهای مبتنی بر DNA ۱۴۰۱/۰۳/۰۳

تولید مژک های مصنوعی به منظور توسعه آزمایشگاه روی تراشه ۱۴۰۱/۰۳/۰۴