
ترکیب اپتیک با فناورینانو برای اندازهگیری دمای مغز
تاریخ : ۲۳ بهمن ۱۳۹۸
تعداد بازدید : ۱۱۳۷
نسخه چاپیترکیب اپتیک با فناورینانو منجر به ارائه روشی برای اندازهگیری دمای مغز شده است. در این روش میتوان با حساسیت بالا و به شکل غیرتهاجمی تغییرات دمایی مغز را اندازهگیری کرد. گرم کردن بخش ویژهای در مغز میتواند به درمان اختلالات عصبی نظیر پارکینسون یا دردهای مغز کمک کند.
اندازهگیری دمای مغز در پزشکی اهمیت زیادی دارد چرا که دمای مغز نشانگر برخی بیماریها یا آسیبها به مغز است. از این رو تلاشهای زیادی برای ارائه روشهای مناسب برای اندازهگیری دمای مغز صورت میگیرد. یافتههای اخیر محققان نشان میدهد که میتوان از ترکیب فناورینانو و اپتیک برای اندازهگیری دمای مغز استفاده کرد.
نور میتواند جایگزین روشهای تهاجمی برای اندازهگیری دمای مغز شود با این کار استفاده از دماسنج حذف میشود.
پژوهشگران دانشگاه سوئین بورن با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه آتونوما دمادرید و دانشگاه استنفورد روشی ارائه کردند که با استفاده از آن میتوان تغییرات دمایی در مقیاس کمتر از یک درجه را در مغز با استفاده از پرتوهای مادون قرمز اندازهگیری کرد.
اطلاع از دمای مغز اغلب برای تشخیص برخی بیماریهای ضروری است. گرم کردن بخش ویژهای در مغز میتواند به درمان اختلالات عصبی نظیر پارکینسون یا دردهای مغز کمک کند.
با این حال اندازهگیری دمای مغز با ابزارهای با حساسیت کم انجام میشود که نیاز به اتصال مستقیم به مغز است که به سوراخ کردن جمجمه میانجامد.
این گروه تحقیقاتی از نانوذرات حساس به دما برای این کار استفاده کردند. این نانوذرات در معرض تابش پرتوهای مادون قرمز قرار میگیرد که به راحتی به بافت زیستی بدن وارد می شود. با استفاده از این پرتوها، میتوان دمای مغز را در زمان واقعی اندازهگیری کرد. این کار روی موش آزمایشگاهی در حالت کما انجام شده است.
روزال از محققان این پروژه میگوید: « این یک کشف بسیار جالب توجه است. در صورتی که این فناوری تجاریسازی شود، میتواند برای تشخیص آسیبهای مغزی و نرونی استفاده شود.»
نتایج این پروژه در قالب مقالهای با عنوان In Vivo Contactless Brain Nanothermometry در نشریه Advanced Functional Materials به چاپ رسیده است.
منبع : https://phys.org/news/2020-02-brain-temperature.html

آغاز فراخوان ششم برنامه نوپاهای فناوریهای همگرا با هدف حمایت از طرحهای... ۱۴۰۱/۰۳/۰۵

طراحی نانوذرات زیستی برای مقابله با آلزایمر ۱۴۰۱/۰۳/۰۲

ساخت قطعهای با الهام از مغز برای انجام محاسبات کامپیوتری ۱۴۰۱/۰۳/۰۲

حافظه نورومورفیک نورونها و سیناپسها را شبیه سازی میکند ۱۴۰۱/۰۳/۰۲

پیشنهاد دو طرح برای ساخت نانورباتهای مبتنی بر DNA ۱۴۰۱/۰۳/۰۳

تولید مژک های مصنوعی به منظور توسعه آزمایشگاه روی تراشه ۱۴۰۱/۰۳/۰۴