توالییابیDNA در مرزهای استرالیا به مرزبانان کمک میکند
تاریخ : ۲۸ مرداد ۱۳۹۸
تعداد بازدید : ۱۸۰۸
نسخه چاپیمحققان ابزاری برای بررسی سلامت ماهیهایی که وارد استرالیا میشوند ارائه کردهاند که در آن با استفاده از توالییابی میتوان DNAهای موجود در آب را بررسی کرد و در باره عوامل بیماریزای موجود در محیط ماهیها قضاوت کرد.
در حال حاضر ماموران مرزبانی در استرالیا برای ارزیابی وجود بیماری در ماهیهایی که وارد استرالیا میشوند مجبور به قضاوت از روی نشانههای ظاهری هستند تا مانع از ورود بیماری به کشور شوند.
اما اخیرا محققان دانشگاه کانبرا موفق به ارائه فناوری شدند که میتواند با استفاده از نمونه آب اقدام به شناسایی بیماری کند. این گروه تست ویژهای با استفاده از توالییابی DNA ارائه کردند که قادر به شناسایی گونههای مختلف در نمونههای آزمایشی است. به اعتقاد محققان این پروژه، این فناوری میتواند امنیت زیستی را در مرزبانی استرالیا ارتقاء دهد که برای این کار از اطلاعات ژنتیکی استفاده میشود در حالی که الان نظر شخصی افراد ملاک است.
تروجیلو گونزالز از محققان این پروژه میگوید: «مشکل این است که وقتی ماهیها وارد بخش کنترل مرزبانی میشوند، صدها ماهی در کیسههای 5 لیتری قرار دارند که به سختی میتوان از روی ظاهر درباره آنها قضاوت کرد. با این فناوری نیاز نیست که به چشم و نظر شخصی درباره بیماری ماهیها قضاوت کرد. تنها مقدار کمی از آب برای شناسایی DNA کافی است.»
پشت این تست ساده، پیچیدگی زیادی قرار دارد، دانشمندان به بررسی DNA های موجود در نمونه آب پرداخته و با استفاده از توالییابی اقدام به تشخیص DNAهای مورد نظر میکنند. سالها قبل برای شناسایی 100 جفت باز باید دو هفته زمان صرف میشد اما در حال حاضر با توسعه دستگاههای توالییاب، میتوان میلیونها جفت باز را تنها در سه ساعت روی یک قطعه کوچک و پورتابل بررسی کرد.
دستگاه مورد استفاده در این پروژه در اندازههای تلفن هوشمند بوده و دادهها توسط کامپیوتر ارزیابی میشوند و در نهایت نتایج از طریق وایفای به کامپیوتر اصلی کاربر منتقل می شود.
به اعتقاد گلیسون از محققان این پروژه، این فناوری پورتابل بوده و کار با آن بسیار ساده است و هر کسی میتواند از آن استفاده کند. این در حالی است که پیش از این برای انجام چنین تستهایی باید نمونه به آزمایشگاه ارسال میشد تا در توسط متخصصان بررسی شود.

تمدید فراخوان ششم برنامه نوپاهای فناوریهای همگرا با هدف حمایت از طرحهای... ۱۴۰۱/۰۳/۳۱

الیافهای نانویی میتوانند جایگزین ماهیچهها شوند ۱۴۰۱/۰۳/۲۹

راهبرد جدیدی برای تولید مواد مورد نیاز برای زیستالکترونیک ۱۴۰۱/۰۳/۲۹

یک گام به سوی تحقق الکترونیک مولکولی با نانوساختارهای دو بعدی ۱۴۰۱/۰۳/۲۹

مغز در دمای بالا کار می کند! ۱۴۰۱/۰۳/۲۹

پژوهشگران دست روباتیکی ساختند که پیرامون خود را حس میکند! ۱۴۰۱/۰۳/۳۰