
طراحی پمپ پروتون مصنوعی برای ساخت سلول سنتزی
تاریخ : ۱۵ شهریور, ۱۳۹۵
تعداد بازدید : ۵۶۲
نسخه چاپیمحققان سوئیسی موفق به طراحی یک پمپ پروتونی مصنوعی شدند که میتوان از آن برای ساخت سلول مصنوعی استفاده کرد.
هدف نهایی این است که بتوان یک کارخانه مولکولی و سلول سنتزی طراحی کرد که دارای قابلیتهای نوینی برای بخش سلامت، صنایع و تحقیقات زیستی باشد. چنین سامانه مصنوعی که ابعاد نانومتری دارد میتواند با واحدهای سازنده مصنوعی و مهندسی شده نظیر پروتئینهای مصنوعی ساخته شود. سامانههای مولکولی دارای کاربرد وسیعی هستند از آنها میتوان برای سنتز ترکیبات شیمیایی، تامین انرژی، درمان و تشخیص بیماری استفاده کرد.

در این پروژه، محققان سوئیسی از رشتههای مختلف اقدام به شبیهسازی فرآیند ساخت چنین ساختاری شدند. این واحدهای سازنده تامین کننده انرژی برای تامین نیروی سامانههای مولکولی ضروری هستند. این پمپ پروتونی که با نور کار میکند یک نانوماشین عالی برای تبدیل انرژی محسوب میشود. انرژی نور دریافت شده از نور خورشید یا منابع دیگر از غشاءهای این ساختار عبور کرده و ایجاد گرادیان پروتون میکند. این گرادیان میتواند برای حرکت واحدهای سازنده سیستمهای مولکولی مصرف شود برای مثال امکان انتقال مواد فراهم میشود. سلولهای زنده معمولا از گرادیان پروتئن برای تامین انرژی به منظور وارد کردن و خارج کردن مواد استفاده میکنند.
با استفاده از روشهای مرسوم آرایش پروتورودوپسین و پروتئینهای غشائی برای تولید ساختارهای زیستی نظیر پلیمروزوم استفاده میشود.
این گروه تحقیقاتی یک سوئیچ درون پروتورودوپسین قرار دادند تا به صورت انتخابی عبور را در یکی از دو جهت وارد یا خارج شدن، محدود کند.
این نسخه مهندسی شده، اولین پمپ پروتون مصنوعی است که میتواند نیازهای محققان را تامین کند. نتایج این پروژه در قالب مقالهای با عنوان "Engineering a Chemical Switch into the Light-driven Proton Pump Proteorhodopsin by Cysteine Mutagenesis and Thiol Modification" در نشریه Angewandte Chemie International Edition منتشر شده است.
منبع : http://www.nanowerk.com/nanotechnology-news/newsid=44185.php

ساخت نانوالکترودهای انعطافپذیر برای BCI ۱۳۹۷/۰۱/۲۶

تولید مواد جدید با استفاده از اوریگامی DNA که به نانوذرات طلا مزین است ۱۳۹۷/۰۱/۲۵

نانوموتوری که بدون آسیب به سلول، وارد آن میشود ۱۳۹۷/۰۱/۲۹

غولهای صنعتی جهان در حال بررسی پتانسیلهای کامپیوتر کوانتومی ۱۳۹۷/۰۱/۲۸

مهندسی مخمرها برای تولید مواد دارویی ۱۳۹۷/۰۱/۲۷

برنامه ویژه دولت تایوان برای توسعه محاسبات کوانتومی ۱۳۹۷/۰۱/۳۰